Op safari!! En... nog maar 10 dagen! - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Suzet Zijlstra - WaarBenJij.nu Op safari!! En... nog maar 10 dagen! - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Suzet Zijlstra - WaarBenJij.nu

Op safari!! En... nog maar 10 dagen!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Suzet

09 November 2009 | Kenia, Nairobi

Hej iedereen!

Hoe is het? Pff, er is hier zoveel gebeurd in de afgelopen 6 weken dat ik niet zo goed weet waar te beginnen. Laat ik maar beginnen waar ik was gebleven, bij mijn vorige bericht van eind september...

Begin oktober ben ik eerst een week naar Kitale geweest, naar vrienden daar, waar ik van alles gezien en gedaan heb samen met hen. Het was erg gezellig om weer een tijdje zo'n warme familie om me heen te hebben, heerlijk! Daarna terug naar Nairobi om paps van het vliegveld te halen. Het was super om hem weer te zien na zo'n lange tijd, en met hem alle brieven en cadeautjes van de andere familie en vrienden in Nederland. Iedereen die hem wat mee heeft gegeven voor mij: heel erg bedankt!

En vanaf toen lijkt alles in een sneltreinvaart te gaan.. Het woord 'safari' is Kiswahili voor 'reizen', wat paps en ik ontzettend veel hebben gedaan afgelopen maand. Eerst hebben we de Nederlanse betekenis van het woord safari ingevuld: we zijn naar de nationale parken Masai Mara, Lake Naivasha, Hell's Gate en Lake Nakuru geweest. Heel veel mooie verschillende soorten dieren, planten, flora en fauna gezien en onze ogen uitgekeken! Ook enorm genoten van de luxe hotels en lekker eten..

Toen naar Kisumu, waar we in het guest house van Keniaanse vrienden hebben geslapen en samen met hen naar Lake Victoria en Kakamegaforest zijn geweest. Ook nog wat informatie ingewonnen voor het waterproject en verder lekker gerelaxed. Toen met de nachtbus naar Mombasa om die volgende ochtend om 7 uur 's ochtends te beslissen zonder slaap gelijk door te gaan met de bus naar Malindi. Zo gezegd, zo gedaan.

Dus 's middags waren we in een heerlijk luxe hotel in Malindi en zijn we gelijk gaan snorkelen in het Marine Park daar.. Was echt supergaaf, zulke mooie vissen en koraal, echt onvergetelijk!! De volgende dag met het vliegtuig naar Lamu, waar het de dagen daarna onafgebroken regende. De El Nino rains zijn blijkbaar aangekomen daar en onze terugreis per bus een paar dagen later verliep dan ook niet als gepland.. De bus moest omkeren omdat de weg een brede rivier was geworden! Verhalen vol avontuur hebben we nu in ieder geval zeker te vertellen.. Nog 1 dagje extra op Lamu dus, en toen met een klein vliegtuigje naar Mombasa gevlogen.. Daar een dagje rondgelopen, toen nog een dagje extra rust genomen omdat ik een beetje ziekjes was.

En daarna door naar Makindu/Kibwezi. Daar hebben we een paar dagen besteed aan informatie zoeken voor het waterproject, waarvoor we hopelijk nu een goed voorstel kunnen schrijven als we in Nederland zijn. We hopen daar sponsoren warm te maken voor ons project, dus dat wordt vervolgd! Toen naar Nairobi en daar nog naar het National Museum geweest. Ook heeft pap Elise (mijn begeleidster die inmiddels in Kenia is) en Florence ontmoet. Vrijdagavond is hij weer naar Nederland gevlogen, en voor mij is het nu dus nog ff chillen voordat ik ook naar Nederland vlieg.

De laatste dagen van mijn tijd in Kenia dus alweer, nog maar 10 om precies te zijn.. Ik heb nu veel contact met Elise en haar man en dochtertje, Florence en 3 andere Nederlandse studenten (uit Wageningen) die in Kenia zijn aangekomen. Het is leuk om weer in Nederlands gezelschap te zijn! Zij beginnen deze week met veldwerk, dus dan ga ik in mn uppie nog even wat shoppen en sightseeing doen.. En dan is het ook alweer tijd dat ik naar Nederland vertrek! Voelt raar, dubbel... Ik heb het echt heel erg naar mijn zin gehad hier, ik heb heel veel geleerd en het was een onvergetelijke ervaring! Aan de andere kant heb ik gewoon heel veel zin om iedereen in Nederland weer te zien! Toch schijnt het zonnetje hier wel erg lekker en de mensen blijven toch wel heel erg aardig! Maar... There's no place like home!! :)

Voor de mensen die dat vroegen: in de nacht van woe 18-11 op do 19-11 vlieg ik en die donderdagochtend kom ik aan in Dusseldorf, waar hopelijk een auto inclusief Zijlstra's op me wachten om me naar Apeldoorn te rijden.. En daarna hoop ik jullie allemaal snel weer te zien! Houd mij dus ook op de hoogte van jouw plannen, dan kunnen we elkaar hopelijk zeer binnenkort weer zien!

Groetjes en veel liefs van Suzet

PS Ik weet het, ik loop erg achter met de foto's. Hopelijk vind ik binnenkort een snellere pc dat ik even wat foto's kan uploaden op m'n picasaweb.. Ik ga het in ieder geval zeker proberen!

• 09 November 2009 - 16:03

Elisa:

Lieve Suzet,

Wat fijn om weer zo'n mooi verhaal van je te lezen. Je bent een kanjer. Ik leef even helemaal met je mee als ik je verhalen lees. En al die bijzondere mensen om je heen die allemaal op hun eigen manier leven en de prachtige natuur en het uitdenken van het waterproject.

Het moet daarnaast heel fijn geweest zijn om samen met je vader op pad te zijn. Straks thuis kun je met hem napraten over alles wat je hebt meegemaakt en weet hij precies waar je het over hebt. Dat is heel fijn.

Geniet nog even van alles daar. Hoop je snel weer te zien.

Veel liefs Elisa

• 09 November 2009 - 16:48

Heleen:

Hey lieve meid,

Inderdaad een erg mooi verhaal. Geniet van de laatste dagen en mooie momenten daar. Hier is het inderdaad lekker koud ;), maar ook heel fijn hoor!

Tot snel! Dikke kus Heleen

• 09 November 2009 - 19:01

Mams:

ieve Suzet,

Pap is thuis, ik heb inmiddels van foto's van jullie safari (reis) kunnen genieten. Prachtig! Hoop dat je nog even geniet in dat verre Afrika. Verlang ook wel naar een echte knuffel nu.
    Liefs mams

• 09 November 2009 - 19:54

Faab:

Hey Suusje!!

Wat een super verhalen weer! Nog maar 10 daagjes en dan zie ik je weer joehoe!!! :)

Geniet er nog maar goed van!!

Oh...aangezien Iris in januari weg gaat en jij binnenkort terugkomt...vonden we dat het weer tijd werd voor een miepen-etentje/lunch/borrel!!! Ja ja...wij plannen gewoon je agenda vol ;) Maar wees gerust we zullen je eerst helemaal laten acclimatiseren horen :)

Hele goede vlucht alvast toegewenst!

XX faab

• 10 November 2009 - 07:24

Sanne:

Wat een prachtige verhalen weer! Maar gelukkig dat je uiteindelijk toch het liefst hier bij ons bent. Geniet nog maar even intenst van die laatste daagjes, ze zullen voorbij vliegen.

Tot héél snel! Xx Sanne

• 10 November 2009 - 07:31

Susan:

Klinkt mooi allemaal suus! Toch nog verhalen uit het verre afrika..
    Tot snel!
    x

• 10 November 2009 - 08:38

Henkie:

Hey Suuz!
    Wat super weer om je verhalen te lezen! :-) Klinkt echt helemaal top allemaal weer! Maar eh, heb ook veel zin om weer bij te kletsen en je weer 'ns 'live' te zien! Geniet van de laatste dagen en tot snel!
    Liefs Henkie

• 10 November 2009 - 09:20

Dorien:

He Suzet,

Wow, wat een avonturen! Ik wil daar nog wel meer van horen als je weer terug bent! Geniet nog even de laatste dagen daar, vooral van de zon, want hier is het nu heel koud!

xxx

• 10 November 2009 - 12:06

LP:

Lieeeeeeeeve suuzie!!
    Ik ben echt zoo blij dat je weer snel terug bent! :)
    Denk dat we je gaan ontvoeren zodat je weer op Kasjé moet komen wonen! Haha nee maar ik hoop dat je snel naar wageningen komt als je thuis bent, want ik zie er naar uit om mijn eeuwige nestrix weer te zien! :)
    Fijn dat het zo leuk was met je vader! Ben benieuwd naar alle foto's en uitgebreide verhalen, maar die komen in nederland wel! Veel plezier nog even met chillen daar en nu écht tot heel snel!
    Xxxxxxxxxxx LP

• 10 November 2009 - 13:39

Iris:

Hey kleine!

Bijna terug van je GROTE avontuur! ;)

Klinkt heel goed allemaal, dus op onze miependate (die er dus echt wel gaat komen) moet je maar de uitgebreide versie + foto's vertellen! :D

Ik heb zin om je weer te zien!
    maar vergeet niet eerst optimaal te genieten van je laatste daagjes :)

Liefs xx

• 16 November 2009 - 14:57