You know, well, it's like... awesome!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Suzet
20 Februari 2011 | Verenigde Staten, State College
How are you doing? Met mij alles goed. Lekker weekend gehad, leuke dingen gedaan maar ook nuttige dingen! Lekker om in zo’n weekend bij te komen van een drukke schoolweek.. Ben namelijk deze week begonnen aan 2 lessen advanced biology meer per dag, dus ik geef nu 1 uur middle level bio en 2 uur higher level bio. Gaat goed, maar is wel vermoeiender dan 1 uur! Dat merk ik gelijk. En vrijdag was mijn mentor er niet, dagje vrij, dus toen heb ik al haar 5 uur overgenomen. Das toch wel veel hoor! Maar goed om te ervaren. Komende dinsdag weer 5 uur, want dan gaat haar dochter naar Zuid-Korea voor een aantal maanden, dus wil ze vrij. Hele dagen zijn vermoeiend, maar wel erg leuk en goed om te ervaren hoe het is om echt hele dagen te maken met alle bijkomende zaken waar je als leraar mee te maken krijgt (ik was een stuk minder gestructureerd dan ik normaal ben, om maar iets te noemen.. :P) Oh, en ik ben alweer halverwege mijn stage! Ik heb morgen mid-term evaluation om te bespreken hoe mijn mentor Beth, de uni-mentor Al(bert) en ik het vinden gaan. Wat heb ik geleerd, wat wil ik nog leren.. Is altijd wel goed om even te bespreken. Jeetje, en dan nog maar iets van 4 of 5 weken lesgeven ofzo! Gaat echt snel..
Ondertussen zijn we ook plannen aan het maken voor Spring Break. De 1e week van maart komt onze begeleider uit Nederland, Frans, om ons allemaal 1 dagje te observeren en te kijken hoe alles gaat. Wel leuk! En dan, de 2e week van maart, zijn we vrij. Zoals het er nu uit ziet wordt het New York en Boston en hopelijk wat kleinere dorpjes/steden en natuur hier om State College heen erbij pakken. Leuk om die voorpret te hebben! In NY is nog veel meer moois te zien dan wat we al gezien hebben, en dan zitten we te denken aan Boston, moet ook erg leuk zijn! :) Maar goed, ik zit nog met 1001 andere dingen in m’n hoofd die ik wel zou willen doen/zien, dus ben benieuwd wat ons/mijn definitieve plan wordt!
Wat we wel al hebben gezien is Philadelphia! Twee weken geleden zijn we daar een weekend geweest met de mentor van Anniek, Kate. Was echt leuk met z'n 4en. Ik ben vooral opgetrokken met Elvira, want Anniek en Kate gingen naar de tattoo conference die in Philly was. Ik hoef niet per se een tatoeage (per se niet!) dus wij gingen Philly verkennen. Eerst vrijdagavond lekker rondgelopen en bij Dim Sum Garden lekker Aziatisch gegeten, maar op tijd gaan slapen. Zaterdag de hele dag rondgewandeld en veel gezien. Helaas regende het de hele dag, maar dat hebben we ons er niet van laten weerhouden om veel te doen: we zijn naar Liberty Bell en Independence Hall geweest (belangrijk in de Amerikaanse geschiedenis), naar Reading Terminal Market (een aantal keer, want er was zoveel lekkers! koffie, pasta, cookies, broodjes..), naar South Street (artistieke wijk waar we Philly's en Jim's beroemde cheese steak hebben gehad (gehaktbroodje met vloeibare kaas, klinkt goed he?! :)), naar Chinatown, naar het LOVE-statue.. en die zaterdagavond hebben we ons rond laten leiden door Old City (het oudere, rijkere deel van de stad), door een rijke architect die veel wist van de stad. Daarna nam hij ons mee voor martini's en heerlijk luxe eten naar een luxe hip restaurant, dus zijn we lekker verwend! Die zondagavond was de superbowl hier, Pittsburg tegen Wisconsin, en dat was de hele stad op zijn kop! Pittsburg is hier dichtbij, dus iedereen was voor the Steelers, maar die hadden helaas verloren.. Wel hilarisch om bij studenten thuis de wedstrijd te zien en de Amerikaanse snacks (dip met chips ipv chips met dip en pretzels met chocolade en sprinkels) te proeven.. Al hebben we de gelatine-shotjes maar laten staan.
De week daarna was een drukke week met veel schoolactiviteiten: live operatie (maagdarmverkleining) bekijken voor het vak anatomie en fysiologie in Harrisburg met 100 studenten en een aantal leraren (waaronder mijn mentor en ik), dance marathon voor het goede doel waar Anniek en ik uiteindelijk maar 1 uurtje naartoe zijn geweest (wel om 6 uur ’s ochtends!), omdat het een het-maakt-niet-uit-wat-ik-doe-als-ik-maar-niet-ga-zitten-marathon bleek te zijn, pep rally waarbij alle 2500 leerlingen en 150 leraren in de grote gymzaal verzamelen en de vier jaarlagen strijden om wie het hardste de cheer van de school kan schreeuwen, en een science meeting met alle verschillende science-vakken. Verder ook veel andere lessen geobserveerd bij de oudere kids en andere vakken (ze hebben ook health & wellness bijvoorbeeld als vak, en anatomy & physiology dus, allemaal heel interessant!).
Dat weekend ben ik naar een volleybalwedstrijd geweest van het mannenvolleybalteam van Penn State universiteit (die waren echt goed! uiteraard ook weer met cheerleaders.. :)), zijn we uit geweest hier in State College, heb ik een beetje opdrachten gemaakt en lessen voorbereid, en dat soort klusjes/regeldingetjes gedaan.. Het weekend is meestal een combinatie van sporten, uitgaan, wassen, boodschappen doen, skypen, mailen, opdrachten maken van Utrecht, lessen voorbereiden/nakijken, gewoon lekker relaxen.. en af en toe jullie even op de hoogte houden van mijn leventje hier! Zo ook nu! ;) Oh en gisteravond zijn Elvira en ik naar de Dance Thon van Penn State geweest. Honderden studenten dansen en duizenden studenten helpen vrijwillig met de organisatie. De dansers dansen het hele weekend lang - ze mogen niet zitten - voor het goede doel, kinderen met kanker. Gisteravond waren de pep rally's en optredens, heel vermakelijk om te zien! :) Vooral de filmpjes zijn hilarisch!!
Vrijdag was het trouwens 15 graden en zon, maar morgen wordt het weer onder 0 en verwachten ze sneeuw. Echt zo wisselvallig! Hoorde dat na jullie lenteweek ook daar de koud er weer aankomt. Geniet van jullie voorjaarsvakantie voor degenen die dat hebben, werkse voor de bikkelaars, studeerse voor sommige anderen en blijf vooral mij ook mailen/berichtjes schrijven/foto’s sturen (ik heb voor jullie weer wat foto’s op mijn Picasa website gezet), want dat vind ik erg leuk!
Love ya! Suzet
21 Februari 2011 - 07:31
Margriet:
heey suusje! awesome dude! die verhalen klinken echt heerlijk :) time flies zeker?! ik heb stiekem wel weer zin dat je terug komt, maar ben blij dat je het daar zo naar je zin hebt :D enjoy! en maak het jezelf niet te druk hè ;)
xxxx -
21 Februari 2011 - 07:34
Remco,:
Zo te lezen heb je het erg naar je zin ;). Suprise! haha nee leuk joh, geniet er maar van.
x -
21 Februari 2011 - 10:04
Iris:
Suusje!
Klinkt weer super goed allemaal.. jammer dat we niet hebben kunnen meeten in NY, maar zo te horen heb jij ook een erg goed weekend gehad :)
Geniet ervan!!
Xx -
21 Februari 2011 - 16:12
Loraine :
There you go, enjoy to the fullest! :D
21 Februari 2011 - 22:10
Marleen:
Leuk, leuk, leuk!! Ofja, het is eigenlijk gewoon awesome ;) Druk programma hoor ;) Al veramerikaniseerd trouwens?
Succes nog! En enjoy!
xxx -
23 Februari 2011 - 20:11
Loes:
Heeey suzet,
leuk verhaal en leuke foto's :)
ziet er weer lekker amerikaans uit hihi.. succes met het plannen van je tripjes voor springbreak! xxx -
02 Maart 2011 - 10:46
Moniek:
Hee Suus!
Ik lees dat je over 43 dagen weer terug bent, 'vo! ;-) Ik woon tegenwoordig in Utrecht, dus als je terug bent kunnen we gelukkig makkelijk een keertje afspreken om weer eens bij te kletsen. Zet hem op daar, geniet er van en werk jezelf niet over de kop! Enneh.. geen kilo's aankomen door een Amerikaans dieet.. Ik las van de week in een krantje dat een bepaalde bloemenvaas bij de IKEA in de VS beter verkocht dan de gewone glazen.. omdat de klanten dachten dat het een gewoon glas wás :|
xx Mo -
02 Maart 2011 - 18:18
Kirsten:
Suus,
Super leuk om al je verhalen te lezen! Je maakt echt leuke dingen mee zeg!
Zoals ik het lees bevalt het je heel goed en heb je een toffe tijd!
Geniet maar dubbel op van alles en vooral van het indrukwekkende land!
Liefs Kirsten -
09 Maart 2011 - 15:41
Elise T:
Hoi,
leuk om te lezen! Gaat goed he, mooi zo. Nog heel veel plezier!
Doei elise -
11 Maart 2011 - 20:31
Faab:
Schaam schaam...ik had je verhaal nog steeds niet gelezen! Maar...nu dus wel! Het klinkt echt super Suus! Ben trots op je!!!!!
Oh...enn maar goed dat je die gelatine drankjes niet hebt genomen. Ik kan uit ervaring zeggen dat ze misselijk makend zijn! ;) Fijn weekend!
XXX